Könyves Kertünk

Könyvek és Kultúra Kompromisszumok nélkül

Az ártatlanság ára, a szerelem és a halál násztánca

2019. július 18. 09:00 - ZsuzsiNori

R. Kelényi Angelika: Az ártatlan trilógia nyomában

4da1e1f0-6216-4dc8-9f06-103d3d38fb72.jpeg

R. Kelényi Angelika tudja, hogyan kell megborzongatni az idegeket, felpezsdíteni a vágyat, bűnbe vinni az olvasót. Tulajdonképp ez a könyv úgy hat az érzéseinkre és érzékeinkre, hogy egy pillanatra azt is elfelejtjük kik vagyunk... Minden rész valós, korhű történelmi háttérbe van ágyazva. Kaland és nyomozás, ármány és intrika, szerelem és bujaság, pénz és hatalom vérfagyasztó és gyilkos kombinációja ez a történet úgy, hogy az egyensúly megmarad. 

Az olvasás felszabadít. Az olvasás megnyitja a végtelenség kapuit. Az olvasás eltörli a tér és az idő korlátait. Az olvasás lélek-wellness. Hosszú vizsgaidőszakom után pontosan erre vágytam, felszabadulásra és végtelenségre. Úgy szívtam magamba a könyv illatát, mint aki hosszú időt tölt víz alatt és végre friss levegőhöz jut. Vágytam egy olyan könyvre, ami kiragad a jelenből, felpezsdít, gondolkodásra sarkall, és ha már lehet kérni fűszerezzük meg egy kis romantikával. Na kérem így teljesüljön minden kívánságom.  

Tovább
Szólj hozzá!

A nagy Tankcsapda-enciklopédia

2019. július 15. 10:00 - PIr0s

Bakó Csaba, Kertész Tímea - Liliput Hollywood

A Tankerek idén júniusban megjelent könyvére, a Liliput Hollywood-ra mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy egy nyár esti, habkönnyű olvasmány, amihez selymes bor, valamint sárgadinnye-golyókkal és feketeerdei sonkával megbolondított sajttál dukál. Eleve nehéz és vastag kötetről van szó, így azonnal elvettem az ötletet, hogy majd a kis női válltáskámban fogom állomásoztatni, hogy napi utazásaim során csak előkapjam. És olvasmánynak sem egyszerű egyáltalán, hiszen kétféle karakter jellemzi a könyvet: van az objektív tényközlő, valamint a szerethető, emberi. Az utóbbi sokszor könnyesre röhögős, és ha van egy kevés múltad a zenekarral, nosztalgiázós is.

A Liliput Hollywood ugyanis az a kendőzetlen igazság, amit az elmúlt 30 évben sportfröccsbe keverve kaptunk a fiúktól, szalonképességgel hígítva, de tömény és fejbevágó őszinteséggel.

Fogyasszátok egészséggel!

(Vigyázat! A beszámoló túl sok személyes élményt tartalmazhat!)

incollage_20190714_143204288.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Így buknak meg a betanított tanúvallomások

2019. július 10. 15:00 - TőthBerni

A hivatali visszaélés iskolapéldája

Lassan de biztosan eljött a várva várt nyár és könyvmolyként értelemszerű volt, hogy ez a holiday sem múlhat el könyv(ek) nélkül. Olyan nyári olvasmányt kerestem, amely túlmutat a szokásos kliséken. Szívesen olvastam volna kriminológiai szálú cselekményről, amin napokig lehet gondolkodni, valamint romantikus lélekként a szerelemi szál sem lett volna elhanyagolható – hát ilyen kívánságokkal érkeztem a könyvesboltba és akkor megláttam az Igazság nyomában-t.

85316fa8-6a4a-46ee-9663-64fa90b50542.jpeg

Tovább
Szólj hozzá!

Szenvedéllyel szeretni 80 fölött is

2019. július 05. 09:00 - PIr0s

Palotás Petra - Vénasszonyok nyara

A Szárnyaszegett pillangók után ismét Palotás Petra egyik regényével töltöttem az elmúlt napokat, és még olvasás közben papírra vetettem a gondolataimat, olyan sok fogant meg a fejemben. A Vénasszonyok nyara nem klasszikus szerelmes történet. Köszöni szépen, de nem kér a romantika unalmas sablonjaiból. Az elmúlást is egészen más bőrbe bújtatja az írónő, mint amire számítani lehet, így aztán hamar világossá vált számomra: ez a könyv pont nekem való.

60667064_457584408335238_3587103269110939648_n.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Így áltatnak a "pdf-könyvek"

2019. július 01. 10:00 - PIr0s

Vélemény

Sziasztok! Musso Holnap című könyvét keresem. Megvan valakinek pdf-ben?

Klasszikus kérdés a közösségi oldalakon, és persze záporoznak a klasszikus válaszok, melyek feladói e-mail cím iránt érdeklődve iparkodnak továbbküldeni az ezáltal végtelen számban sokszorosítható könyvet. Rengeteg és egyre több ilyenbe futok azóta, hogy csatlakoztam az olvasásnépszerűsítésért síkra szállók népes táborához, és egyre inkább tölt el csalódottsággal a fenti olvasói magatartás. (Kép: google)

free-kindle-books-uk-shut-down-closed-piracy-580867.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Berija, a mocskos Gombóc Artúr

2019. június 27. 09:00 - PIr0s

Regény- és filmélmény egyben

Sajátos felfedezőutam folyományát szeretném ezennel megosztani, ami egyáltalán nem volt kézenfekvő, egymásból logikusan következő események láncolata, nálam mégis úgy alakult, hogy a kettő, mármint a könyv és a film hatasára felkaptam a fejem egy bizonyos korszak bizonyos eseményeire. E bejegyzés két főszereplője Gárdos Péter Hét mocskos nap című regénye, valamint az Armando Iannucci rendezésében napvilágot látott Sztálin halála című film. Nem bolondultam meg! Tisztában vagyok vele, hogy a két műnek az ég világon semmi köze egymáshoz, de mivel tudjuk, hogy minden regény és minden film pontosan annyiféle, ahány olvasója/nézője van, így engedtessék meg, hogy párhuzamot vonjak közöttük, mégpedig Berija kapcsán.

Lavrentyij Pavlovics Berija a szovjet titkosszolgálat vezetőjeként, valamint miniszterelnök-helyettesként nagy erőkkel vetette bele magát a Sztálin halála utáni hatalmi harcokba. Berija kegyetlen módszerekkel, a nőkkel szembeni szexuális abúzus eszközeivel, az elrettentés politikájával igyekezett tekintélyt és elismerést kivívni magának, mellyel sem kollégái, sem Sztálin bizalmát nem sikerült maradéktalanul megnyernie. Berija tipikus ragadozó alkat volt. Nem csoda, hogy bizonyos összeesküvés-elméletek szerint Berijának nem kevés köze lehetett Sztálin halálához.

Gárdos Péter - Hét mocskos nap

A regényt egészen röviden fogom ismertetni, hiszen ennek a bejegyzésnek az apropójából most csak a könyv bizonyos részletének van jelentősége, de azt mindenképp szeretném leszögezni, hogy nálam abszolút toplistás lett a Gárdos Péter által elénk tárt napok története. Több szálon futó cselekmény lévén azt hittem, majd csak szorgalmas jegyzetelés árán tudom követni a fonalat, de erről szó sem volt. Következetesen, jól érthetően és lineárisan épül fel az egész, úgyhogy nem kellett visszalapozgatásra fecsérelnem az időmet.

incollage_20190620_175306831.jpg

Tovább
Szólj hozzá!